BETONVLOER STORTEN

OFFERTE AANVRAGEN

EEN BETONVLOER STORTEN?

Een betonvloer storten is een vak apart. E.J. van Ginkel Bouw B.V. doet niet anders en realiseert voor alle oppervlakken, groot of klein, de ideale betonvloer. Geheel naar uw wens. De juiste dikte, wel of niet geïsoleerd, ruw of gevlinderd, de keuze is aan u. Wilt u uw betonvloer nagenoeg waterdicht en vlekafstotend hebben? Dan kunnen we ook de vloer voor uw schuren en impregneren.

Zo bent u wat betreft een betonvloer voor uw loods, garage en bedrijfsterrein, maar ook voor uw oprit, keuken of slaapkamer bij E.J. van Ginkel Bouw B.V. aan het juiste adres.

IMPRESSIE

Betonstorten

HOE GAAN WIJ TE WERK

Beton is vloeibaar als het gestort wordt. Daarom is het belangrijk exact te weten waar het gestort moet worden en dat het na het storten niet weg kan vloeien. Wij timmeren daarom eerst een bekisting als mal voor bijvoorbeeld uw terras, oprit of fundering. Deze bekisting wordt zeer precies vervaardigd, zodat de uiteindelijke vorm van het beton de perfecte lijnen heeft. Ook de hoogte van de bekisting wordt nauwkeurig vastgesteld. Kwaliteit begint bij de juiste bekisting!

Een goed geïsoleerde betonvloer scheelt aanzienlijk in de energiekosten. Warme lucht gaat naar boven, dus een vloer is altijd de koudste plek in een kamer. Isolatie kan een groot verschil uitmaken in het temperatuurverschil in een ruimte. Na het timmeren van de bekisting kan de isolatie gelegd worden. De isolatie kan bestaan uit verschillende materialen. Laat u door ons informeren wat voor u de meest geschikte isolatie is en hoe dik deze isolatielaag moet zijn.

Soms moet een betonvloer of fundering echt stevig zijn, bijvoorbeeld in een garage voor zwaar materieel of een oprit voor vrachtauto’s. Wapening zorgt ervoor dat beton minder snel scheurt tijdens het droogproces en tijdens het gebruik. Meestal bestaat wapening uit een net van staal, maar ook andere wapening is mogelijk. Ook is het mogelijk dat we voor extra stevigheid dubbele wapening adviseren. Wapening beslaat altijd het gehele oppervlakte van de vloer.

Cement, zand, grind en water. Dat zijn de grondstoffen van beton. Het klinkt eenvoudig, maar er kan een groot kwaliteitsverschil in beton zitten. Wij werken met vaste betonleveranciers die een gegarandeerd hoge kwaliteit beton leveren. Het storten van beton dient zorgvuldig te gebeuren, onze planning is erop afgestemd dat we met voldoende mensen en materiaal op de dag van storten aanwezig zijn. Na het storten dient het beton egaal gemaakt te worden. Met harken en lasers is dit een secuur werk.

Het uitharden van een betonvloer duurt vier weken. Na het storten dient het beton minimaal vierentwintig uur te drogen voordat er op gelopen kan worden. Wij komen regelmatig het uitharden en het vochtgehalte controleren en zullen u adviseren over de ingebruikname  van de vloer. Wanneer een vloer nog afgewerkt moet worden, gebeurt dit tijdens het uithardingsproces.

De meest professionele manier van afwerken is het vlinderen. Tijdens het uitharden van de vloer wordt eerst de toplaag opgeschuurd met een vlindermachine. De medewerkers van E.J. van Ginkel Bouw kunnen u adviseren of het ook wenselijk is om een extra slijtvaste laag aan te brengen. Na het eventueel aanbrengen van deze korrellaag wordt de vloer weer gevlinderd net zolang tot er een mooie gepolijste vloer is ontstaan. U kunt zelf aangeven hoe glad de vloer moet zijn. De vloer is nu slijtvast.

Beton is van nature poreus. De kans bestaat altijd dat vloeistoffen als olie en vet in de vloer dringen en vlekken veroorzaken. Om dit te voorkomen kunt u de betonvloer laten impregneren. Door eerst de vloer op te schuren kan het impregneermiddel goed in het beton trekken. Impregneren laat geen laag achter op uw vloer en verandert de kleur en textuur van het beton niet. Uw betonvloer is nu wel vocht- en vlekwerend en eenvoudiger schoon te houden.

Aan u de taak om vooral te gaan genieten van uw mooie betonvloer! U weet nu dat wij er altijd alles aan zullen doen om voor u de meest geschikte betonvloer te plaatsen en dat wij de grootst mogelijke kwaliteit leveren. Gewoon omdat wij specialisten zijn met een jarenlange ervaring.

ONZE LAATSTE OPDRACHTEN